Legutóbbi amsterdami utam alkalmával Denise és David akadt a lencsém elé. Az egész dolog érdekessége, hogy – mint később kiderült – David maga is esküvői fotós.

Fotózás Amsterdamban

Amszterdam, vagy inkább Amsterdam. Egyik kedvenc városom. Egy olyan multi-kulturális metropolisz, ahol teljesen normálisak azok a dolgok, amire máshol csak fújnak. Egy bűvös hely egy amúgy is csodálatos ország szívében. Itt tiltás helyett engednek, dorgálás helyett segítenek. Nem azt mondják meg, hogy mit nem szabad, hanem mit hogyan csinálj. Ez a hozzáállás igaz az iskolákra, a vállalkozásokra, párkapcsolatokra, mindenre.

Hollandia_fotos_eskuvoi_amsterdam-0014-_DST2863

Nem volt túl meglepő, hogy ezen a fotózáson is egy kevert pár állt modellt. Denise holland, David spanyol. És nagyon szeretik egymást. Mindketten nagyon jól öltözötten, stílusosan érkeztek a fotózásra. Denise divatos bőrkabátja remekül illett David zakójához és sáljához. A sötét nadrág és fehér ing volt a közös többszörös.

Hollandia_fotos_eskuvoi_amsterdam-0028-_DST2925

Én többször fotóztam már Amsterdamban, így ismerem a jellegzetességeket. Ez semmi nem volt ahhoz, amit ők, Amsterdam lakosai mutatni tudtak. A csatornák, a kerékpárok, hidak és az emberek mind-mind meghatárózó részei ennek a csoda-világnak. Egy-egy kapualj, virágágyás és lépcső tucatnyi beállítással és fényképpel ajándékozott meg bennünket.

Hollandia_fotos_eskuvoi_amsterdam-0040-_DST2993

Egy ilyen városban, ha céltalanul is bolyongunk, 50 méterenként találunk egy olyan helyszínt, ahol zseniális fotókat készíthetünk. Állandóan a fejemben volt, hogy milyen remek helyszín lenne Amsterdam utcáján lenne egy esküvői kreatív fotózás. A holland házak nem csak formájukkal és színeiben mutatnak jól, de a tégla falaknak kontrasztosan szemcsés textúrája és az üveg felületek tükröződése miatt is a kedvenceim közé tartoznak.

Hollandia_fotos_eskuvoi_amsterdam-0016-_DST2866

A másfél órás fotózás alatt elég gyakran kattant a gépem. Ha lett volna még időnk, fotózunk még, de nekem is és nekik is egy másik hivatalos programon kellett részt vennünk, így elváltunk, de remélem találkozunk még. Ki tudja, akár úgy is, hogy Daniel fotóz majd engem és a feleségemet, Budapesten.