Sok fotóssal, videóssal és egyéb esküvői szolgáltatóval dolgoztam együtt, voltak akik alig várták már a lagzi végét, mások “jó munkás emberként” szépen végigdolgozták az egészet és voltak a nagyon szenvedélyesek. Én ez utóbbi csoportba sorolom magam, célom a barátságos esküvő fotózás.

Micsoda? Barátságos esküvői fotózás?

Együtt örülünk, sírunk a násznéppel, anélkül, hogy elfelejtenénk, mi szolgáltatunk.

Megcsináljuk az összes elvárt képet anélkül, hogy megváltoztatnánk a programot.

Segítünk, ha gond van! Olyan nincs, hogy csak esküvőfotósok vagyunk. Én voltam már anyagbeszerző, varrónő, sofőr, pszichológus, pincér, ceremónia mester, videós, orvos, meterológus, asztalos, hangtechnikus és még sok minden más is. Minden alkalommal nagyon élveztem, hogy valami mást is csinálhatok.

A megbízható tanácsadó

Általában nem túl szerencsés, ha a megbízott fotográfuson kívül sok vendég is fényképez. Ennek a miértjéről elég nagy irodalom lelhető fel az interneten. Lehet, hogy én is írok egy cikket a témáról később. A lényeg az, hogy ahelyett, hogy rájuk parancsolgatok, hogy ne itt fotózzanak, meg menjenek ki a képből, barátságosan megbeszélem velük a problémát. Elcsevegek velük a fotózásról, a gépekről, technikáról. Amikor épp van időm, és épp megvan minden, amit egy helyszínen és időpontban fotóznom kellett, elbeszélgetek velük, segítek nekik. Megmutatom, honnan érdemes fotózni, mire figyeljenek.

Sőt, ami már sok kollégánál kiverte a biztosítékot: ha szimpatikus az illető, akkor adok kölcsön nekik vakut, vagy egyéb felszerelést!

Ez a hozzáállás sokszor húzott ki a bajból. 🙂

Ha még nincs fotósod, és célod egy barátságos esküvő fotózás, akkor mindenképpen értesíts, mert még sok-sok mesélni valóm akad! 🙂

Jelentkezz itt!