Most olyan esküvői weboldalakról írok, amelyeket az esküvőszervezők vagy a párok hoznak létre. A céljuk az információ elősegítése.

Az esküvő kigondolása és a boldogító igen kimondása között elég sok idő telik el, minden perc más és más. Ami közös bennük, hogy állandóan hívogat valaki és olyan kérdéseket tesz fel, amivel nem akarsz foglalkozni. Vagy már mondtad neki, vagy még nem, viszont másnak már százszor elmondtad, és nincs kedved újra meg újra ismételni. Milyen jó lenne, ha minden fontos információt fel tudnál vezetni egy weboldalra?

Esküvői weboldalak

Fizetős és ingyenes szolgáltatást is találsz, természetesen főként amerikai szolgáltatások ezek, hiszen mint minden esküvő trend, ez is onnan ered.

Esküvői weboldalak. Forrás: theknot.com

Esküvői weboldalak. Forrás: theknot.com

Mi van egy ilyen esküvői weboldalon?

 • Az esküvői helyszínek, térképpel. Ha több helyen lesz esemény, akkor az útvonalat is megmutatja.
 • Az esküvő dátuma esetleg egy visszaszámláló, ez lehet simán csak egy szám, de vannak menő grafikus órák is.
 • Nagyon hasznos, ha a legfontosabb információkat egy gombbal a meghívott átteheti a naptárába (Google Calendar, Outlook, iCal), így akár a telefonján is látja.
 • Pár szó rólatok, hol ismerkedtetek meg, az eljegyzésetek története.
 • Pár szó a tanukról. Kik ők, hogyan kötődnek a párhoz, miért választották épp őket.
 • A jegyes fotózás képei, amit már az esküvői fotós csinál rólatok, esetleg egy slideshow (vetítés), amit akár Youtube-ra is fel lehet tölteni.
 • Olyan gomb, ahol a meghívott jelezni tudja a részvételét.
 • Ha nem a közelben van az esküvői helyszín, akkor leírás, hogy repülőtértől, busz- vagy vonat állomástól mivel és hogyan lehet közlekedni.
 • Amennyiben a násznép saját magának intézne szállást az esküvőn, akkor erre vonatkozó információk, hotelek  a közelben.
 • Milyen más események vannak a közelben az esküvő előtti és utáni napokra, ha valaki egy hosszú hétvégére érkezne.
 • Milyen egyéb látnivalók vannak a közelben, milyen szabadidős tevékenységet érdemes végezni.
 • Esküvői ajándéklista, ami lehet saját megoldás, de ez a link mutathat egy esküvői ajándékokat forgalmazó cég weboldalára is, ahol csak kiválasztod, kifizeted online az ajándékot, és azt kiszállítják az esküvőre.

Hogyan készülnek az esküvői weboldalak?

A legegyszerűbb, ha olyan, komplex szolgáltatási csomaggal rendelkező esküvőszervezőt választasz, aki ezt kezeli neked, de ha szeretsz ezzel játszani, akár te is megcsinálhatod magadnak. Az új rendszerek nagyon könnyen használhatók.

Az is egy alternatíva, ha az egyik segítőkész, informatikailag képzett szolgáltató (pl. az esküvői fotós), segít nektek felállítani egy ilyet.

Ha érdekel a téma, akkor itt nézz utána:

Ingyenes szolgáltatások:

Fizetős szolgáltatások:

Itt is fontos az ingyenes és fizetős szolgáltatások közötti különbség: Elképzelhető, hogy az ingyenes szolgáltatással létrehozott esküvői weboldalak nem annyira könnyen használhatók. Rájössz, inkább fizetnél egy minimális összeget, csak hogy könnyebben menjen. 🙂 Javaslom, próbád ki, nézz körül!

Ha eljutottál idáig, és érdekel, ki az az esküvői fotós, aki többek között ilyen dolgokkal is foglalkozik, kattintsd ide és keress fel! 🙂

Jó tervezgetést!