Barcelónába hívtak fotózni és erre nem mondhattam nemet.

Fotózás Barcelonában

Egy kollégán keresztül ismertem meg a megbízómat, aki Barcelonában él és dolgozik. Van egy érzésem, hogy tervben van egy esküvő is. 🙂

Látta a képeimet és nagyon tetszene neki, ha róla és párjáról is készítenék egy romantikus sorozatot az egyik legszenvedélyesebb városban, ahol valaha is jártam.

Ha már őket fotózom, jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a barátnője is igénybe venné szolgálataimat, így sokkal több remek képpel térek majd haza. Mivel három teljes napom lesz, bele fog férni még 1-2 fotózás.

Természetesen remek alkalom ez, hogy bővítsem az építészeti és város fotográfiai anyagomat. A fényképészet ezen ágát – enyhén fogalmazva – nem dokumentarista stílusban űzöm és a street fotó sem az erősségem, inkább a művészeti oldala érdekel.

Ehhez kapcsolódik még egy határon átívelő projekt, amit meglepetésnek tartogatok tavaszra. Ennek előkészítése is erre a pár napra fog esni. 🙂

Kihívás #1

Wizzair. Mondanom kell mást? Kis csomagméret: lehetne nagyobb csomaggal menni, de egyrészt a költségek minimalizálása az egyik célom, másrészt érdekes kihívás egy wizzair komform méretű fotós hátizsákba pakolni mindent.

Mi is ez? Oké, beszéljünk a technikáról!

2 db. váz + markolat, 5 objektív (lehet, hogy a nagytelét otthon hagyom és csak a 85mm-essel fogok utazni). Az iPad (természetesen retina mini) és a k.b. 6-7 memóriakártya nem foglal sok helyet. A legkissebb állványomat viszem, a kis siruit, ami összecsukva k.b. 26 centi és 800 gramm. Vázonként 2 aksi, töltő, lenspen. Ja, és ilyenkor még az 1 vagy 2 vázas heveder is kérdéses, hogy bekerül -e a csomagba. Legalább egy vakut érdemes lenne vinnem, biztos, ami biztos. Kioldóval. + 1 szett aksival.

Pláne, hogy emellett még gondolnom kell a ruházkodásra, ami esetemben 3 pár zokni, alsó és pólóból áll. Persze csak visszafelé, mert ebbe beleszámolom az ott vásárlandó “én szív Barcelóna” pólókat is. Sajnos a kedvenc ingeimet otthon kell hagynom. Lesz még nálam telefon, meg némi ajró, minden másra ott a Mastercard.

Notebook?

Hajlok rá, hogy ne vigyek. iPaden a legtöbb dolog megoldható, max a képeket nem tudom a kártyákról lementeni. Három nap, 15 ezer kép. Simán.

Go Pro!

Izgalmas lenne megörökíteni az utat, nem? 😉

Kihívás #2

Barcelona szép. Szép november végén is? Szép akkor is, amikor zuhog az eső?

Az első napra esőt mond, a második kettőre már csak szóványosan eshet, inkább felhők lesznek. Így fel kell túrni minden beltéri, szép, jellegzetes helyet. Vasútállomás, múzeumok, metró, reptér, kávézók, sikátorok. Ahol annyira nem ázunk. 🙂

Ha épp Barcelonában jársz, csörögj fel, megiszunk valahol valamit! 🙂