Érdemes már előre tájékozódni, mit szeretnétek csinálni. Az internet mindig remek tanácsadó, mint ahogy a Facebook is, főként az ismerősök megosztásai, élmény beszámolói.

Ha könyvet választasz, van pár nagyon jó. A TOP 10 sorozatot nagyon szeretem, mert kicsi és lényegre törő. Amennyiben nincs az adott városról vagy országról leírás, akkor nézz körül a Lonely Planet sorozatában. Ennek van kis és nagy formátumú változata is, én a kicsit szeretem.

Nagyon jó, ha valaki meg tudja mutatni a város részeket, az érdekes helyeket. Még jobb, ha összekötöd a városnézést egy romantikus fotózással! Egy olyan fotográfussal, aki volt már ott és ismeri nem csak a várost és annak történelmét, de a kisebb boltokat, kávézókat is. Egy jó fotós többek között attól is jó, hogy jól lát, megfigyel. Ha ezt tovább tudja adni, még jobb!

Fotózás a helyszínen

16228234221_360f13550a_z

Válassz ki 2-3 helyszínt, ahol szívesen fotóznál, és mi részletes fotózási tervet írunk neked. Természetesen mi is tudunk segíteni a választásban, figyelembe véve az év és napszakokat, az esetleges épületek nyitvatartását és elérhetősegét, mivel egyáltalán nem biztos, hogy azon a helyen szabad fotózni. Mi olyan tényezőket is figyelembe veszünk, hogy mikor kel fel és nyugszik a nap, illetve hol! Azt is tudatjuk veled, ha telihold lesz, lehet, hogy érdemes lesz éjszakai felvételeket csinálni.

Természetesen minden városban vannak kapcsolataink műtermekkel, így stúdióban is készíthetünk egy sorozatot, ez főleg portfolio készítésénél hasznos. Ugyanígy dolgozhatunk együtt helyi sminkesekkel és fodrászokkal is, amennyiben igény lenne rá.

Helyszínek megválasztása

Belgium Esküvői fotózás

Ha külföldön fotózunk, pláne akkor, ha elsősorban ezért utazunk oda, legyen az jegyes fotózás, esküvői fotózás, családi sorozat elkészítése vagy csak pár portré, érdemes nem csak egy helyet választani, hanem többet. A különféle városrészeknek egész más hangulatuk van. Például egy “comp card” portfolio fotózásról van szó, szükségünk van négy különböző stílusú képre. Egy tengerparti helyszínen remek sportos, beauty,v agy fürdőruhás képeket készíthetünk, míg egy óvárosban inkább romantikusabb lesz a végeredmény. Az üzleti és divat negyedbe átnyergelve készülhetnek az üzleti portrék és a divat képek. Természetesen mindenféle képet tudunk mindenhol készíteni, de a helyszínek változatossága az elkészült képek sokszínűségének záloga. Nem csak portfolio fotózásnál fontos ez. Egy romantikus vagy esküvői sorozatnál is érdemes kihasználni a várost és a legtöbb gyönyörű helyen készíteni képeket.

Mennyi időt szánjunk fotózásra?

Belgium Esküvői Fotózás

A gyors válasz: Helyszínenként egy órát szoktam ajánlani. Ez arra elég, hogy egy híres városrész esszenciáját megfotózzuk, esetleg egy fontosabb nevezetességhez.

Fontos még, hogy mennyi idő eljutni az egyik fotózás helyszínéről a másikra. Ez lehet 5 perc, de lehet 50 perc is, a távolságtól függően. A fotózási terveket mindig úgy alakítjuk, hogy a legrövidebbek legyenek ezek az utak és lehetőleg sétálva meg lelehessen tenni őket.

Amennyiben mi kalauzolunk titeket, mindenképpen hagyunk időt a nevezetességek megtekintésére, vásárlásra, evésre és ivásra. Ha szeretnétek, akár két napon is találkozhatunk, így többet tudtok pihenni is.

Amennyiben érdekel egy ilyen remek út, kattints ide és kérj ajánlatot!