Igény szerint a sátortól a luxus hotelig bármit választhattok. Én három fajta szállást szoktam figyelembe venni az utazásaim során.

Hotelek

Ez a legdrágább kategória, de a legkényelmesebb is. Az, hogy drága, még nem jelenti azt, hogy garantáltan jó is, de ha fontos, hogy a páromat egy kényeztető hétvégére vigyem, akkor lehet, hogy bedobok még egy kis pénzt az élmény kedvéért. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy ha a szobához reggeli is jár, komoly költségtől menthetitek meg magatokat bizonyos városokban.

Hol érdeklődj? Elsődlegesen a nagy (ez által megbízható) online szállodafoglaló weboldalakat javaslom:

A legtöbb ilyen lapon tudsz árra és elhelyezkedésre is keresni. Ez utóbbi nagyon fontos lehet, hiszen lehet egy szállás olcsó, de ha a város központján van minden, amit meg szeretnétek nézni, de ez a szállástól csak 3 átszállással, másfél óra utazással elérhető, nem túl szerencsés választás.

A másik nagy előnye ezeknek a rendszereknek, hogy garantálják a szobádat, tehát ha bármi probléma van, felhívod őket telefonon és vagy elrendezik a problémát, vagy ajánlanak egy másik, legalább olyan színvonalú hotelt a közelben.

Pro tipp: sok helyen már csak a cégek említése is megoldja a problémát:

  • Uram, tényleg nem találjuk a rendszerben a foglalást, de tudunk adni szobát X euróért.
  • Nahát, mik vannak. Én Y-ért foglaltam, itt áll a visszaigazoláson. Hívjuk fel a Booking.com-ot és kérdezzük meg.
  • Jajj, arra semmi szükség! Nyelvbotlás volt, természetesen Y euróért adjuk a szobát.

Pro tipp: ha tudod szortírozni a reklám leveleket, akkor érdemes feliratkozni a hírlevelekre, mert mindegyik nagy rendszer küld speciális ajánlatokat, amelyek néha tényleg olcsóbbak. Így aludtam London belvárosában, *** szállodában két éjszakát 100 fontért, vagy egy Amszterdam bevárosában lévő **** hotelben két éjszakát 80 euróért. Két főre.

Esküvői fotós Spanyolország

AirBnB

Nagyon leegyszerűsítve, ez a fizetővendéglátás internetes megfelelője. A szállás adók meghirdetnek egy vendégszobát vagy egy egész lakást/házat, az utazók pedig rákeresnek, és kiveszik azokat. Az oldal pedig ezért jutalékot kap.

Többször voltam AirBnB-s szálláshelyen, és jók a tapasztalataim. Főleg akkor, amikor többen utazunk, van hogy olcsóbb kivenni egy egész lakást, mint szállodai szobákat bérelni. Egy kiadó lakásban akár főzni is lehet, van mosógép, internet. Még akkor is, ha csak egy szobát veszel ki és többen laknak körülötted.

Szóval irány az internet: http://airbnb.com! 🙂

Esküvői fotózás Ausztria Linz

Youth Hostel

Ha igazán fiatalok és/vagy kalandvágyók vagytok, esetleg nagyon olcsón szeretnétek megúszni, akkor az ifjúsági szállások nagyon olcsón kínálnak egy ágyat egy hálóteremben.

Fontos, hogy a jobb helyeken előre kell foglalni az ágyakat, ugyanúgy, mint a szállodai szobákat. Egy kedves, fiatalos hellyel példáznék ez esetben: http://flyingpig.nl/

Fontos szempont, ha fotózásért (is) utazol. Egy elegáns szálloda, vagy egy jó minőségű lakás remek fotózási helyszín olyan szituációkra, amikor esik az eső, vagy éppen egy olyan intim sorozatot készítenétek, ami nem tartozik másra. Ha van ilyen tervben, mindenképpen úgy válasszatok szállást, hogy erre lehetőséget adjon. A nagy, világos ablakok, nagyméretű hálószoba hatalmas előny. A világos szobák, tükrök, fehér ágyneműk rendkívül sokat dobnak az elkészülendő képanyagon.

Amennyiben egy ilyen fotózás, kattints ide és kérj ajánlatot!