Nagyon sokszor megkapom a kérdést, mit vegyünk fel jegyesfotózásra? Milyen smink legyen? Meg kell csináltatni a manikűrt, pedikűrt? Fodrász kell? Az esküvői fotós válaszol.

Mi a jegyes fotózás?

A jegyesfotózás rólatok szól. Még sokkal jobban, mint az esküvői, beállított, u.n. kreatív fotózás. Az esküvői fotózásokon nagyon sok megkötés van. Időben és térben is korlátozva vagyunk, ráadásul bármennyire is szép az esküvői ruha, nem azt hordjátok minden nap, nem mozogtok és viselkedtek megszokott közegben. Ettől a sok kötöttségtől mentesít a jegyesfotózás. Az egész olyan, mint egy randi, amit végigfotózunk.

Mit hordjak, ha eljön a jegyesfotózás?

Igazából bármit, amiben jól érzed magad, bár én az olyan ruházatot preferálom, amiben mondjuk elmennétek a pároddal egy randira. Najó, ha már régen ismeritek egymást, akkor egy régebben történt randira. Tehát nem estélyi, de nem is szakadt póló. Próbáljatok csinosan kinézni.

Remek színösszeállítás! A menyasszonyon piros ruha, a vőlegényen fehér nadrág és vasalt kék ing!

Remek színösszeállítás! A menyasszonyon piros ruha, a vőlegényen fehér nadrág és vasalt kék ing!

Férfiaknak ing, gallér!

Nem tudom eleget hangsúlyozni, mennyire fontos egy férfinak a vasalt ing. Még akkor is, ha általában pólót viselsz, érdemes most felvenned egy inget, mert kihangsúlyozza a férfiasságodat. Nagyon fontos a gallér. Ha lehet választani, akkor inkább hosszú ujjút válassz, annak fel lehet tűrni az ujját. Nadrágnak nyugodtan viselhetsz farmert, ha általában azt vennéd fel, de ha randira szövet nadrágot vennél fel, akkor nyugodtan. Utóbbi esetben vasald is ki kérlek. A nagyon laza nyári nadrágoknál nem gáz, ha kilátszik a bokád (főleg a nyári, zokni nélküli mokaszín típusú cipőkhöz), de ez egy farmernél már nem megengedhető. A cipőd a stílusodtól függ. Ha általában elegáns vagy, akkor elegánst, ha laza, akkor egy Converse tornacipő is megteszi, csak ne legyen nagyon szétrúgva.

A vőlegényen rövid ujjú ing, szalmakalap, a menyasszonyon nyári top és szoknya!

A vőlegényen rövid ujjú ing, szalmakalap, a menyasszonyon nyári top és szoknya!

Lányok, legyetek csinosak. Egy jól szabott tavaszi-nyári ruha tökéletes, egy elegáns felsőrész szoknyával úgyszintén. Ha lazábban szeretnéd, akkor hordhatsz farmert, de jó minőségű legyen. Kozmetikus, fodrász, körmöst csak annyira ajánlok, amennyire neked igényed lenne egy randin. Ez még csak egy romantikus randevú, nem az esküvőd. Nem ajánlok olyan ruhákat és haj-költeményeket, amelyektől feszült lehetsz, vagy nem tudsz rendesen mozogni. Ugyancsak kerülendő a nagyon erős smink, nem fáraókat és mosómedvéket szeretnék fotózni. 🙂

Összeöltözés

Nézz körül, milyen stílusú képeket szeretnél! Én nem szoktam nagyon “felöltöztetni” a párjaimat, de van akinek az jön be, ha összeöltöznek. Például mindketten kék farmert és fehér inget hordanak, esetleg felemásan, fehér ing-kék nadrág és kék ing-fehér nadrág.

Összeöltözve: Fehér felső és rövid nadrág

Összeöltözve: Fehér felső és rövid nadrág

Vannak olyan sorozatok is, amelyen nem öltöznek, hanem vetkőznek. Ezeken az intim sorozatokon lekerülhet az ing is. Ez különösen jól mutat, ha az egyik, másik vagy mindkét fél tetovált, esetleg egy élsportoló fizikumával rendelkezik. Legyél Te! Legyetek Ti! Ez a fotózás rólatok szól, nincsenek megkötések!