A legújabb őrület a fiatalok körében a Pokémon Go játék, az egész világon boldog-boldogtalan az okostelefonját nyomkodva járja az utcákat, Pokémonok után kutatva.

Pokemon Go az esküvőn is

Pokemon Go az esküvőn is

Na de mi is ez a játék?

A Nintendo alkalmazásának lényege, hogy a 90-es években nagy népszerűségnek örvendő Pokémon c. konzoljáték, majd rajzfilm kis zsebszörnyecskéit kell begyűjteni a Pokélabdánkkal, akik bárhol megjelenhetnek a képernyőnkön, miközben a valóságot kémleljük. Minél több jópofa szörnyecskét kell gyűjtenünk, és nevelgetnünk is kell őket, hogy harcba szállhassanak mások Pokémonjaival, és ezáltal szintet léphessen karakterünk.

Hatás: extázis

Napokon belül elterjedt világszerte az új őrület, most mindenki Pokémon mester akar lenni. A közösségi oldalakon szinte minden második poszt a játékkal kapcsolatos, még a fesztiválokon is nagy népszerűségre tett szert Ash Ketchum kis csapata. Nem is csoda, hogy a mai fiatalok boldogan üdvözölték a kis Pikachut, Charmandert és a többieket, hiszen gyermekkoruk egyik kedvenc meséje újra menő lett, ők pedig előszeretettel elevenítik fel egykori emlékeiket kis barátaikról. Több helyen újra előkerültek a szekrény mélyéről a Pokémon kézikönyvek, valamint a Tazok és a Triok, melyek gyűjtése miatt minden gyerek chipset evett úgy 15 évvel ezelőtt. És most a Pokémon Go az esküvőkön is hódít!

Pro és contra

A játéknak egy pozitívuma már biztos van a játékosok egészségére nézve: a korábban egész nap a számítógép előtt ülő gyerekek kora lejárt, hisz végre ők is kimozdulnak a szabadba, hosszú sétákat tesznek, s netán még kapcsolatokat is építhetnek azáltal, hogy emberek közé mennek. Sőt, sok olyan nevezetességet is megismerhetnek a sétáik során, melyek mellett eddig elmentek az utcán, de a fejlesztők nem is titkolták, ez is céljuk volt a játékkal, ezért sok mesefigurát direkt látnivalókhoz helyeztek el.

A magyarok számára hivatalosan csak július 16-tól elérhető a letöltés, de az igazi fanok már korábban is megoldották, hogy játszhassanak a Nintendo számára nagy summát hozó játékkal. Sajnos azonban az alkalmazás szerverei egyből meg is érezték a hatalmas méreteket öltött rajongótábort, így sokszor szüneteltetni kell a Pokémon vadászatot, és meg kell várni, míg a fejlesztőknek sikerül kijavítaniuk a hibát.

Sajnálatos módon már több baleset is történt a Pokémon Go miatt, ugyanis komoly veszélyt jelent, hogy a telefonjukat bámulók kevésbé figyelnek oda az utcán a közlekedésre, volt olyan, aki még vezetés közben is csak szörnyekre vadászott, így súlyos autóbalesetet szenvedett.

Pokémon Go az esküvőkön is hódít!

Blogunkkal kapcsolatos vonatkozása lehet a játéknak, ha egy esküvőn is megjelennek a kis Pokémonok és mestereik. Nem lehet meglepő ezekben a hetekben, ha a násznép Pokémon fanatikus tagjai ahelyett, hogy megélnék az esküvő csodálatos pillanatait, a szertartás vagy a lakodalom során is virtuális labdáit dobálja, hogy befogja a kis bestiákat. De persze egy esküvőn tudnunk kell, hol a határ, hisz egy ideig lehet vicces az új őrület, de ha tanácsolhatom, ne tegyenek meg mindent az ügy érdekében. Például ne másszanak a menyasszony szoknyája alá Bulbasaurért, ne akarják a templomban a pap fejéről megszerezni Vulpixot, de még az esküvői fotós fényképezője elé se ugorjanak be Squirtleért, ha kérhetem 🙂

Persze egy jó ceremóniamester ezt a helyzetet is bizonyára a helyén tudja kezelni, a jó DJ pedig akkora bulit csinál az esküvőn, hogy senki nem kerget majd szörnyeket unalmában. A jó esküvői fotós pedig örömmel megörökíti a Pokémonos pillanatokat is, esetleg az ifjú pár Pokémon vadászatát is, ha netán őket is magával ragadta volna a Pokémon Go. Vagy ha netán Pokémon őrületük odáig fajulna, hogy Pokémon partyt szerveznének, Pokémonoknak öltözött résztvevőkkel, keressenek bátran, fotó sarok (photobooth) szolgáltatásunk keretében az esküvői fotókon szívesen megörökítem az élő szörnyecskéket is.

Kérj ajánlatot!