Szentendre télen is csodálatos. Aki itt él, az tudja. Aki nem él itt, de ellátogatott, az is tudja. Aki nem is él itt és nem is látogatott még télen errefelé az pedig most már tudja. 🙂

Bár sok nehézséggel jár egy téli esküvő Szentendrén ennek is bája van. A nyári nyüzsgésbe belefáradt város ilyenkor pihen, de a szépsége a pár turistát még alvó állapotban is remekül kiszolgálja. Az óváros népszerű helyei kihaltak, a Fő tér, a Duna korzó, a Dumtsa Jenő korzó is pang, miközben a legjobb helyek mind-mind nyitva vannak és várják a vendégeket. Például az egyedi és legendásan csodás Dorothea Café, ahol az esküvő fotózási konzultációmat tartom ilyenkor veszi fel itallapjára a mennyei puncsokat, amely bármilyen megfázásra és rosszkedvre gyógyír. Az Édeni édességek kicsiny boltja, ahonnan egy fél tucat ökörrel sem lehet a gyerekeket elvontatni. No, nem mintha a felnőttek nem itt innák meg kávéjukat, ami az egyik legjobb a városban. A jobb éttermek télen is nyitva vannak. Egy jó burritóra bármikor betoppanhatunk a Palapába. Ha egy kis elenganciára vágyunk a forgatag közepén, ott az Új Művész, de a Rab Ráby is működik már sok-sok-sok éve. Ha mégsem akarunk leülni, akkor a Lángosost mindig nyitva találjuk, de az Erm’s Burger Bistro kézműves ételei is remekül melegítenek.

Kreatív: Téli esküvő Szentendrén az óvárosban, a Fő tér mellett a Levendula cukrázda előtt a sikátornál

Kreatív: Téli esküvő Szentendrén az óvárosban, a Fő tér mellett a Levendula cukrázda előtt a sikátornál

Téli esküvő Szentendrén: a kreatív fotók

Ha a kreatív képeket is a városban szeretnétek elkészíttetni, akkor a téli Szentendre erre is tökéletes partner. Az utcákon szinte csak szentendreiek lézengenek, turisták is csak alig, így olyan fotókat kaptok a végén, amiért nyáron hajnali négy körül kellene kelnetek. A naplementére nem kell este nyolcig várni, az délután három és négy körül megjelenik, épp időben, hogy utána kezdődhessen a szertartás.

Téli esküvő Szentendrén: a szertartás

Nyáron Szentendre tele van esküvőkkel. Épp ezért sokkal könnyebb időpontot foglalni a szentendrei polgármesteri hivatalban az anyakönyvvezetőnél. Valószínűleg lesz hely akkor, amikor szeretnétek, hogy legyen. Rendkívül kedvesek, akkor is megnyitják a gyönyörűen felújított dísztermet, ha csak kevesen vagytok. A csoportképek pedig a hideg külső helyszínek helyett akár az épület lépcsőin is elkészíthetők, ahol amúgy a csokordobás is meglepően jól néz ki.

Kreatív: Téli esküvő Szentendrén a Görög kancsó vendéglő mellett a szentendrei óvárosban

Kreatív: Téli esküvő Szentendrén a Görög kancsó vendéglő mellett a szentendrei óvárosban

Téli esküvő Szentendrén: a buli

Ahogy írtam, Szentendre legtöbb étterme, rendezvény helyszíne nyitva van és vár titeket. A Rosiante, a Promenade is nyitva és a Bodor major sincs túl messze. Ha valami különlegest szeretnétek, akkor mindenképpen a Vizes nyolcas, ahol beltéri medence és bowling is a rendelkezésetekre áll!

Kreatív: Téli esküvő Szentendrén a Duna parton lévő Duna korzón, a Szentendrei szigettel a háttérben

Kreatív: Téli esküvő Szentendrén a Duna parton lévő Duna korzón, a Szentendrei szigettel a háttérben

Szóval ne féljetek, Szentendre télen is vár rátok!